hétfő, augusztus 27, 2007


EURÁBIA

Mióta Mohamed próféta megalapította, az iszlám vallás céljának tűzte ki, hogy az "igazi hitet" az egész világon elterjeszti. Mohamed, aki nemcsak vallási, hanem politikai és katonai vezér is volt, medinai bázisábol elfoglalta Mekkát és Hedjászt, de 632-ban, amikor meghalt, az iszlám csak Arábia észak-nyugati részében uralkodott. Észak és nyugat felé a bizánci, míg kelet felé a Perzsa birodalom terjedt el, de rövid száz éven belül, a történelem egyik leghatásosabb megszálló hadjárata után, az egész terület Perzsiától az ibériai félszigetig, az iszlám uralma alá került. Sziria, Palesztina és Irák – amelyek keresztény uralom alatt voltak – meghóditása után, a muzulmánok elfoglalták Perzsiát, Egyiptomot és Észak Afrikába is behatoltak, amelyek addig sem arabok, sem mohamedánok nem voltak.
711-ben, Gibraltár lerohanásával, a muzulmán hóditók Európába is megérkeztek és 718-ig befejezték Spanyolország elfoglalását. Európa első iszlám inváziójának a feltartoztatását Martel Károly által, 732-ban a franciaországi Toursban, a világtörténelem egyik fordulópontjának tartják. Az iszlám visszahúzodott Spanyolországba, ahol a következő 700 évben kitartott (és egy kiváló kultúrát létesített, amely jelentősen felülmúlt mindent ami Európa többi részeiben létezett ezen évszázadok nagyrészében). Az utolsó muzulmánokat, többnyire arabokat, berbereket és afrikaikat, 1492-ben űzték ki Spanyolországból.
A 14-ik században a muzulmán világ vezérlete az araboktól a törökökhöz került és elkezdődött a második európai invázió, ezúttal keletről. Elfoglalták Konstantinápolyt és fővárosukká tették, betörtek a Balkánba, megverték a szerbeket, a magyarokat – mohácsi vész, Buda eleste – Athén és a Krim félsziget is a kezükbe került és hadseregük 1683-ban Bécset kezdte ostromolni. Kis híjján múlt, hogy sikerül is elfoglalniuk, a franciáknak és spanyoloknak, a Pápának és poroszoknak, az angoloknak és skandinávoknak, más dolguk volt. Ha Bécs elesett volna, ki tudja meddig jutottak volna el a török hadak, talán a La Manche csatornáig is.
Mint hollywoodi filmekben szokott történni, az utolsó pillanatban érkezett meg a felszabadító lengyel hadsereg, Szobieszky János lengyel király parancsnoksága alatt és a törökök csúfos vereséget szenvedtek. Többé már nem veszélyeztették Európát. (Az osztrákok a következő században 'hálálták' meg megmentésüket, amikor az oroszokkal és poroszokkal együtt résztvettek Lengyelország feldarabolásában). 1683 évével kezdődtek el az iszlám katonai kudarcai, amelyek az ottomán birodalom első Világháborús vereségével és a muzulmán területek elfoglalásával az európai nagyhatalmak által fejeződtek be.
A harmadik invázió Európába a napjainkban játszódik le. Különféle statisztikai becslések szerint 15 és 25 millió között van a mohamedán vallású nők és férfiak száma akik ma az Európai Únióban élnek. A muzulmánok nem hadakkal és ágyukkal törtek be Európába, nem mint megszállók érkeztek, hanem mint szegény emberek, akik jobb életet keresnek maguknak és családjaiknak, csónakokon jönnek át a könnyen áthatolható határokon és a szülőszobákból árasztják el a kontinenset. Sokkal jobban kifizetődik munkanélküli járadékból és szociális segélyből élni Európában mint munkabérből a "Harmadik Világban".
Senki sem akarja őket igazán. A gyanakodás és a gyűlölet a muzulmánok iránt emelkedett a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után és tovább növekedtek a 2004 évbeli madridi vasúti robbantásos terrorista akciósorozat és a 2005 évbeli londoni bombamerényletek után. A legtőbb államban megerősödtek a bevándorlást ellenző pártok és egy részükben, a kormányba is bekerültek. A holland Szabadság párt vezetője fasiszta könyvnek nevezte az iszlám szent könyvét, a Koránt és Hitler "Mein Kampf"jával hasonlította össze. A szélsőjobbos vezető szerint a könyv felhívja muszlimokat, hogy "elnyomják, üldözzék vagy megöljék a keresztényeket, zsidókat, máshogy gondolkodókat és hitetleneket, megverjék és megerőszakolják a nőket és erőszakkal hozzanak létre egy iszlám államot". Egy kardinális követelte az olasz államtól, hogy vessen véget a muzulmán immigrációnak, de Európának, amelyben az alacsony születési arány munkaerő hiányt okozott, szüksége van rájuk, nincs más aki elvégezze a "piszkos munkákat" társadalmában.
A világ tíz legalacsonyabb születési arányú országa között, kilenc európai (a tízedik Japán). A kontinensen egy nőre átlag 1.37 szülés jut, sokkal a reprodukciós szint alatt – ez a minimális szint a népesség fenntartásához – amely 2.1. A születési arányszám Magyarországon 1.32, Németországban 1.3, Olaszországban 1.2, Csehországban 1.18, Spanyolországban 1.1, Franciaországban 1.7 (aránylag magas, nagy muszlim lakossága miatt). Oroszország lakossága évente 750,000-el csökken és a jelen század közepéig 22%-al kevesebb orosz lesz a világon. A várható csökkenés az olaszoknál szintén 22%, a bulgároknál 36%, az észteknél 52%! Ezzel szemben a temékenységi arány a mohamedán vallásúaknál a háromszorosa a nem-mohamedánok arányánál.
Ellentétben a nyugati demokráciákkal, Kinával, Japánnal és Indiával, amelyek megpróbálják csökkenteni a szülések számát, hogy emelni tudják az életszínvonalat, a muzulmán országok a demográfiához mint politikai fegyverhez viszonyulnak. Örömmel exportálják fölös lakosságukat Európába és a US-be, tudva, hogy minél nagyobb lesz a muszlim diaszpóra, annál nagyobb politikai befolyása lesz és a muszlim világ nagyobb engedményeket fog tudni kicsikarni a nyugatiaktól. Azoknak az országoknak az élén amelyeknek a termékenységük a legmagasabb, Szomália áll, egy nőre jutó 6.91 szüléssel, utána Niger 6.83, Afganisztán 6.78 és Jemen 6.75 átlaggal – ezek természetesen mind muzulmán országok.
Az Európai Únió vezérelve a muszlim bevándorlók – törökök, marokkóiak, algíriak, pakisztánok – teljes integrációja a vendéglátó társadalomban, azzal a céllal, hogy néhány generáció múltán jó angolok, jó németek, jó franciák legyenek belőlük, hasonlóan mint ahogy a bevándorlók az elöző századokban beolvadtak azokba az országokba amelyekbe immigráltak.
A valóság az, hogy a bevándorlók része a társadalom szélén van, sok országban a munkanélküliség aránya 50% fölött van és főleg az ifjúság nyugtalan és elidegenülve, elnyomva érzi magát. Egy kis részük bűnbe is sodródott. A bevándorlók negyedeit éjjel veszélyeseknek tekintik. Az igaz ugyan, hogy ezek a leírások nem annyíra különböznek az olasz, lengyel, ír bevándorlók ábrázolásától Észak Amerikában a 19-ik században, de a muszlim bevándorlók mások mint az előző századok bevándorlói. Egy jelentős részük egyáltalán nem akar beolvadni a vendéglátó társadalom kultúrájába, hanem megváltoztatni azt. Egy két év előtti felmérés szerint, a brit muszlimok 60%-a a sarija (iszlám vallási törvény) szerint szeretne élni, de az Egyesült Királyságban!
Az egyik iszlám kiadvány többek között azt írja, hogy a cél "szervezett harc a létező társadalom átalakítására egy Koránra alapozott iszlám társadalommá, amelyikben az Iszlám – a teljes életre szolgáló kód – a legfelsőbb, domináns érték. Az iszlám mozgalom végső célja nem fog megvalósulni, ha ezt a harcot nem helyi tényezők fogják vezetni, mert csak nekik van erejük a társalmat iszlámivá változtatni".
Ezeknek a fanatikus iszlám elemeknek a fontossági sorrendjében a legelső: Vigyázni a muszlim diaszpóra hűségére. Ezért a vallásoktatást immigráns imámok viszik végbe, akik napirendjük csúcsára állítják a célt, belenevelni nyugaton született hiveikbe a megvetést, sőt gyülöletet környezetük iránt. Azáltal, hogy a nyugati államok lehetővé tették egy teljesen ellenséges, ellenőrizetlen szubkultúra kifejlődését a társadalmukban, kialakult egy alternativ politikai és társadalmi szerkezet, amelyben a terroristák zavartalanul tudnak működni.
Hiába próbálják lekenyerezni ezeket a közösségeket és előjogokat adni nekik, ez csak azt okozza, hogy kinevetik vendéglátójuk ostobaságát és további követelésekkel állnak elő. Ez a helyzet Berlinben, ahol a törökök egy megoldhatatlan szociális problémát képeznek. A város bizonyos részei magukba vannak zárva és a bevándorlók párhuzamos, ellenséges érzületű kultúrát tartanak fent, minden kapcsolat nélkűl a német kultúrával. Hasonló a helyzet Marseillesben, ahol az észak-afrikai magrebok az életüket a Korán szerint szervezik meg, az integrációval szöges ellentétben.
A Herald Tribune egyik cikke arról számolt be, hogy marokkói fiatalok örömtüntetést rendeztek Hollandiában a szeptember 11-i vérontás hallatára. Az ujság felmérése szerínt a Hollandiában élő marokkóiak 20százaléka örült annak, hogy annyi amerikai pusztult el, vagyis 80 százalék máshogy vélekedett. Ez a ténymegállapítás rámutat azon európai kormányok dilemmájára amelyek kitárták országaik kapuját a tömeges bevándorlás előtt a muszlim országokból. A muzulmánok legtöbbje nem akar részt venni a Nyugat elleni dzsihádban és nem folytat bűnös tevékenységet. A probléma: hogyan viselni a gondját olyan bevándorlóknak amelyeknek apró százaléka potenciális terrorista és ugyanakkor megőrizni azokat az értékeket amelyeket őrült fanatikusok mint Ben Laden meg akarnak semmisíteni? Hogy lehet megbirkózni fajvédő gyűlölőkkel akik a társadalmadban rejtőznek?
Tíz éve csak néhány mecset volt Németországban. Ma 159 van és még 184 van az épitkezés különféle stádiumaiban. A Glasgow, skóciai pokolgépes robbantásban gyanúsítottak családtagjai kijelentették, hogy a két férfit a Tablighi Jamaa nevű iszlám csoport radikalizálta, tette szélsőségessé. Ugyanez a csoport tervezi Európa legnagyobb mecsetének a felépítését a londoni olimpiai stádium közelében.
Amikor az olasz írónő Orianna Fallaci bátran kijelentette: "Mi az értelme tisztelni valakit aki nem tisztel minket? Mi az értelme megvédeni a kultúrájukat, vagy amiről feltételezzük, hogy a kultúrájuk, amikor ők megvetik a miénket? Én a mi a kultúránkat akarom megóvni és kijelentem, hogy előnyben részesítem Dantet Omar Khajjámmal szemben" nagy zenebona tört ki a közvéleményben. Fallacit mint fajvédőt bélyegezték meg és az életét fenyegették. Kevésbé bátor emberek inkább hallgattak..
Egy muszlim akadémikus 1991-ben Ausztráliában javasolta, hogy a többnejűség törvényes legyen és az erőszak fogalmát a házasság keretében töröljék. "A feleség ne tudja a férjét beperelni erőszak miatt". Svédországban és Norvégiában az elmúlt pár évben nagyon megugrottak a nemi erőszakok, amelyeket jelentős részben a muszlim bevándorlók követnek el. Dániában, ahol a bevándorlók – akiknek a többsége muzulmán – felelősek a nemi erőszakok 68%-ért, a muszlim közösség vezetői mindent elkövettek, hogy bebizonyítsák, hogy az erőszak "nem iszlámszerű". Az olaszországi Bolognában muzulmán vezetők követelték egy 15-ik századbeli megfizethetetlen értékű falfestmény megsemmisítését, amely "az iszlámot sérti" mert – szerintük – Mohamed pokolba hajítását ábrázolja. Torinóban egy ismert imám megvédte Ben Ladent és a Nyugat közeli végét jósolta meg..
Orianna Falacci panaszosan írja: "Például Torinó. Ugyanez a Torinó amelyik megteremtette Olaszországot (Torinó az olasz egyesítés egyik élharcosa volt, rövid ideig az állam fővárosa is, S.A.) és most nem néz ki mint egy olasz város. Úgy néz ki mint Algéria, Dakka, Nairobi, vagy Bejrút. Velencében ahol a galambokat szőnyegecskéken felhalmozott árúval helyettesítik, Otelló sem érezné jól magát."
Franciaországban a muszlimok az összlakosság 8-9.6 százalékát képzik, Hollandiában vagy 5.8%-t, Dániában 5%-t, Svájcban 4.2%-t ,Ausztriában 4.1%-t, Belgiumban 4%-t, Németországban 3.6%-t. A növekedés nemcsak immigrációból és temészetes szaporodásból származik. Legalább100,000 angol és francia polgár tért át a mohamedán hitre az utolsó évtizedben.
Vajon Európa Eurábiáva válik? (A kifejezés, amelyik Európa és Arábia összevonásából származik, az angol írónő Bat Yeor agyából pattant ki). Ha más nem, a demográfia fogja a folyamatot elősegíteni. A közeljövőben a muszlimoknak egyre nagyobb befolyása lesz a nyugat-europai kormányok összetételére és egy holland, vagy francia sem fog tudni bejutni a parlamentbe a mohamedán vallású szavazók támogatása nélkül. Ha a nyugatiak meg akarják őrizni kultúrájukat, több gyereket kell nemzeniük. Az olasz "Népességkutató intézet" szóvivője szerínt "az egyetlen ok amiért az Iszlám fogja örökölni a Földet, hogy a keresztények, meg a zsidók nem hajlandók gyerekeket nemzeni, megházasodni és a születési arányuk annyira alacsony. Az ok nem az, hogy a muszlimok valamit tesznek, hanem az, hogy a keresztények és a zsidók valamit nem tesznek!"
Egy Stein Mark nevű amerikai ujságíró az írta: "A nagy része annak amit nyugati világnak nevezünk, nem fog fentmaradni a jövő századig és egy része még az életünkben fog kezdeni eltünni, beleértve Nyugat Európa néhány országát. A térképen valószinüleg tovább fog létezni egy földrajzi térség amelynek a jelzése Olaszország, vagy Hollandia, éppúgy mint Isztambulban még mindig létezik egy épület amelynek a neve Szent Szófia katedrálisa, de ez nem egy katedrális, csak egy bizonyos ingatlan elnevezése. Hasonlóan Olaszország és Hollandia is egy meghatározott területű ingatlan elnevezése lesznek Közép Európában."
Európa 810 millió összlakósságából vagy 32 millió mohamedán, nem beleszámítva Törökország (amely területének a jelentős része Ázsiában van) lakosságát. Az iszlám már ma a második vallás majdnem minden európai államban. Az Európai Únió lakossága vagy 493 millió és ebből 15-25 millió között van a muszlimok száma. Ha a mostani tendencia folytatódni fog, a muszlim lakosság száma 2015-ig megduplázodik, míg a nem-muszlim lakosok száma 3.5 százalékkal csökkenni fog. Törökország csatlakozása az Európai Únióhoz egy csapásra további 61 millióval növelné ezt a számot és az Eurábia fogalom valósággá válna. Mivel a muszlim népesség az európai átlagnál jóval gyorsabban növekszik – mint már említettem – vannak akik azt állítják, hogy a 21 század végéig Európában muzulmán többség lesz.
A feleségem holland származású és két öccse családjukkal a mai napig Amszterdamban él. Gyakran látogatunk Hollandiába és lehetetlen volt nem észrevenni az országban történő változásokat. A kerület amelyben a feleségem zsidó elemibe járt, ma muszlim-lakta. A város központja teli van hidzsábot viselő asszonyokkal akiket gyerekhorda követ nyomon és nehéz egy 'igazi' hollandusra találni. Amikor a fiammal nemrég Pestre látogattam, hirtelen kibökte, hogy ami legjobban tetszik neki Magyarországon az, hogy a lakósság autentikusan helyi.
Úgy látszik a harmadik invázió vértelen győzelem küszöbén van, harcok és halálos áldozatok nélkül. Nyugat Európa nem lesz többé az a hely ahol szabikra szerettünk menni. Párizs, Amszterdam, Kopenhágen és Róma központjában karcsú minaretek nyújtóznak majd fel és a müezzin imára fogja hívni hithű híveit.





Google















Nincsenek megjegyzések: