hétfő, július 23, 2012


AKIK A NAPFÉNYT ÁRULJÁK











Rossz a hangulata, petyhüdt a bőre, hajlamos a levertségre? Nyilvánvalóan napfény hiánytól szenved. Forduljon sürgősen az orvosához és kérje, hogy írjon fel magának napfény tablettákat.
Képtelen ötlet? Talán nem annyira. Egy jó nevű francia cég pont ezt a cikket hirdeti. A Sunset Laboratories (Naplemente laborok) a napfény széles skáláját ajánlja tablettákban: BoraBora, Bahamas, Seychelles stb., amelyek „visszaállítják a szükséges életkedvet”. Kérdezze meg a gyógyszerészét, a tabletták fényerőssége (Lumen) alapján válassza ki azt, amelyik a legjobban megfelel, olvassa el figyelmesen a mellékelt tájékoztatókat, és ne haladja meg a javasolt napi bevitelt.
Még jó, hogy a cég figyelmeztet: „Ez a kiegészítő napenergia nem helyettesítheti teljesen a természetes megvilágítást” és „kerülje a hosszadalmas használatát”.
(Sajnos nem olvasok franciául és nem tudom, a fenti cég milyen más érdekes árut hirdet honlapján, - az egyik oldalon például egy bizonyos „kísértet bútorról" van szó - de talán egyik olvasóm felvilágosít).
Ki tudja, mit hoz a jövő. Országunkban, turista emléktárgyboltokban hamisítatlan szentföldi levegőt lehet vásárolni szardíniás dobozokban és vizet kis üvegcsékben, de ezek inkább tréfás átverések és az áruk sem magas, de ha már komoly üzleti vállalkozások is belemennek a játékba, talán hamarosan ózondús romlatlan hegyi levegőt is fognak árulni az Alpokból, vagy trópusi esőfelhő foszlányokat a Nílus forrásából.
Lesz vevőjük? Valószínűleg, általában minden bóvlinak van keletje.

1 megjegyzés:

miklos írta...

Ahogy katom inkab iluziit
vasaronak ezek az okostojasok
az utolso palimadar meg ot varja
az ajanlatokat. Jot mulattam ezen a humoros
ciken szorakoztato es jol dcseteli az emberi butasagot.